• MEHMETÇİK KUPASI ATLI DAYANIKLILIK YARIŞMALARI | 21.03.2018

16 -18 Mart tarihlerinde Gebze Belediyesi’nin desteği ile Victoryman Atlı Spor Kulübü ev sahipliğinde, Federasyonumuz tarafından düzenlenen Mehmetçik Kupası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları sona erdi. Çanakkale Zaferi’nin 103.yıl dönümünde Mustafa Kemal ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ödül törenine geçildi. 

Dereceye giren binicilere ödüllerini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker takdim etti. Ödül töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker; “Bugün çok anlamlı bir gün. Çanakkale’nin geçilmez olduğunu, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaya hatırlattığımız bir gün. Bu sebeple Mehmetçik Kupası yarışmaları da bu anlamda ayrı bir anlam taşımış oldu. Biz Gebze Belediyesi olarak her türlü spora destek ve önem veriyoruz. Binicilik sporu da bunların başında geliyor. Bugüne kadar tam 12 bin öğrenciye binicilik eğitimleri verdik. Bundan sonrada binicilik sporuna olan desteklerimiz devam edecek. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Yarışmaya toplam 40 sporcu katıldı. Müsabakalarda UAD 1* Gebze Belediye Başkanlığı Kupası açık hız 90 km yarışmasında Hasan Öztürk Karşıyakalı isimli atıyla birinci oldu. Geliştirme Yarışması Mehmetçik Kupası 80 km’de Doğuş Doğuşlu Bolero isimli atıyla birinci, Sıtkı Doğuşlu Lale Devri isimli atıyla ikinci oldu. 22 kişinin katıldığı Geliştirme Yarışmaları Çanakkale Zaferi Kupası 50 km’de, 15 kişi yarışmayı başarı ile bitirdi. İlyas Uğur Ayımça isimli atıyla birinci, Can Baydan Alkaçkızı isimli atıyla ikinci, Mert Ünsal Alkan isimli atıyla üçüncü, Burak Yeter Babacık isimli atıyla dördüncü, Emel Hoşgör Pıch Edmund isimli atıyla beşinci oldu. Lisans yarışması 20 km’de Hakkı Tarık Dikencik Şeker Ayşe isimli atıyla, Ebru İnan Ezel isimli atıyla, İsmail Sekban Bozi isimli atıyla, Enes Tek Mirliva isimli atıyla, Rüstem Emre Yılmaz Victoryman III isimli atıyla, İrem Kavraz Miyase Sultan isimli atıyla,Sertan Bektaş Tunçoğlu isimli atıyla,Haluk Yüksel Volkanım isimli atıyla kalifiye oldular.

Müsabakaya katılan sporcularımızı ve atlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Gebze Belediye Başkanlığına ve Victoryman Atlı Spor  Kulübü’ne destek ve katkıları için teşekkür ederiz.

Yarışma sonuçlarına http://www.binicilik.org.tr/Yarisma/7508/mehmetcik-kupasi-atli-dayaniklilik-yarismalari linkinden ulaşabilirsiniz.