• TARİHÇE

1911- Türkiye'de ilk binicilik okulu "Binicilik ve Tatbikat Okulu" adı ile kuruldu.

1913- Mahmut Şevket Paşa, Sipahi Ocağı'nı kurdu. Bu ocak sayesinde özellikle ordu, biniciliğimizin en önemli kaynağı haline geldi. 
1923- Türkiye Binicilik Federasyonu kuruldu. 
1932- Türkiye uluslararası binicilik federasyonuna (FEI) üye oldu. 
1933- Türkiye'deki ilk milli binicilik karşılaşması İstanbul Taksim Stadı'nda yapıldı. 
1935- İlk altın madalyayı Achen Konkurhipikleri'nde, Üst.Tğm Saim Polatkan Kısmet ile aldı. 
1936- Türk biniciliği ilk kez Olimpiyatlara katıldı. Berlin Olimpiyatları'nda Yüzbaşı Cevat Kula, Çapkın ile ferdi 6. oldu Bugüne kadar yapılan en iyi olimpiyat derecesi. 
1938 Musollini Uluslar Altın Kupası- İlk Milletler Kupası - Almanya, İtalya, İrlanda, Romanya ve Türkiye katıldı. Türk ekibi;Cevat Kula GÜÇLÜ,Saim Polatkan ÇAKAL,Eyüp Öncü ÜNAL, Cevat Gürkan ise YILDIZ isimli atlarıyla birinci oldu. 
1948- Rotherdam Uluslar Kupası- İlk bireysel Grand Prix ödülleri Yzb. Ziya Azak Rüzgar ile birinci, Yzb Kemal Özçelik Şahin ile ikinci, Bnb. Salim Polatkan Yıldız ile üçüncü oldu. 
1948 Türk Biniciliği Londra Olimpiyat Oyunlarına Katıldı 
1954- Marsilya Uluslararası Yarışmaları – İlk yüksek atlama bireysel ödülü. Yzb. Kemal Özçelik Domino ile 2.10cm atlayarak birinci oldu. 
1956 Aachen 4. Engel Atlama Dünya Şampiyonası Yarışması. Yzb. Kemal Özçelik Haydi ile 2.07cm atlayarak dünya üçüncüsü oldu. 
1956- Nuri Oğlakçı tarafından İstanbul Atlı Spor Kulübü kuruldu. 
1956- Türk biniciliği Stockholm Olimpiyat Oyunları'na katıldı. Yüzbaşı Kemal Özçelik Eskimo ile ferdi 18. oldu. 
1958- Binicilik Federasyonu Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne bağlandı. 
1958- Binicilik Federasyonu yönetimine ilk sivil geldi. Nejat Eczacıbaşı başkan oldu. 
1959- Nejat Eczacıbaşı Federasyonu Başkanlığı'nda Olimpiyat Şampiyonu Pierre Jonqueres d'Oriola'nın katıldığı uluslararası yarışma Mithatpaşa Stadı'nda yapıldı. 
1960- Rotterdam Milletler Kupası'nda Cevdet Sümer, Nail Gönenli, Salih Koç oluşan ekip 1. oldu.
1960- Roma Olimiyatları'nda Ferdi'de Cevdet Sümer 15. oldu. 
1964-1988- Türkiye'de at vebası daha sonrada görülmesi ve son yıllarda da ruam hastalığı nedeniyle Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) Türk atlarına yasak koydu. Yasak süresince biniciler Balkan ülkeleri haricinde uluslararası sahaya çıkamadı.
1968  İlk Balkan Şampiyonası Engel Atlama disiplininde İstanbul'da düzenlendi. Engin Mirel, İbrahim Murat, Levin Okçuoğlu ve Nail Gönenli'den oluşan büyükler Milli Takımı ile Fevzi Atabek,Tufan Alanyalı, Ferhan Yücel ve Bülent Bora'dan oluşan Gençler Milli Takımı Balkan Şampiyonu oldular.
1978- Süvari yarışma Grubu lağv edildi. 1984 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bünyesinde faaliyetlerini sürdürdü. 1984 yılında Kara Kuvvetleri'ne bağlandı.
1992- Binicilik Şampiyonası'nda Türk binicileri uzun bir aradan sonra uluslararası alanda ilk kez altın madalya kazandı.
1994- Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI)'nun verdiği kararla Asya Grubu'nda mücadele veren Türkiye, Avrupa Grubu'na alındı.
1999- Atların Avrupa'ya girişleri yasaklandı.
2002- Atların Avrupa'ya girişlerine izin verildi.
1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 2000, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında düzenlenen Balkan Şampiyonaları'nda Türk binicileri çeşitli kategorilerde altın, gümüş ve bronz madalyalar aldılar.
2005-Türk milli takımı İstanbul'da düzenlenen Balkan Atlama Şampiyonasında Yetişkin,Genç Yetişkin ve Gençler kategorisinde takım ve Ferdi olarak Balkan Şampiyonluğunu kazandı.
2006-Balkan Şampiyonasında takım halinde şampiyon olurken,At terbiyesi dalında Yıldız takımı büyük bir başarı göstererek ilk kez altın madalyayı Türkiye'ye getirdi.Türkiye Binicilik Federasyonunun,İstanbul Atlı Spor Kulübü evsahipliğinde düzenlediği ilk Avrupa Yıldızlar şampiyonasında milli takımımız,takım halinde beşinci olurken,aynı yarışmalarda gençler dalında yapılan teşvik yarışmalarında binicilerimiz birincilikler almıştır.
2006-Türkiye'nin en önemli Binicilik Yarışması olarak görülen Atatürk Kupası Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Sipahi Ocağı Binicilik Kulübü ev sahipliğinde ilk kez 2.000 kişi önünde gece yapıldı,ve bu kupayı 3.kez üst üste kazanan Mert Alıcıoğlu kupanın daimi sahibi oldu.
2007- Türkiye'nin ikinci kez ev sahipliğini yaptığı Engel Atlama Avrupa Yıldızlar Şampiyonası Istanbul'da yapıldı 11 ülkenin katıldığı şampiyonada Türkiye Yunanistan ile birlikte takım olarak 7. oldu. Uluslar arası Istanbul Horse Show yarışmalarında Avni Atabek, Hulki Karagülle, Sencer Horasan, Ülkan Delikan'dan oluşan mili takımımız takım olarak 3.oldu. Ülkemizde ilk kez yapılan FEI At Terbiyesi Challenge yarışmalarında başarılı sonuçlar alındı. FEI Grup I toplantısı ilk defa ülkemizde düzenlendi.
2008- Türkiye'de At Terbiyesi Balkan Şampiyonası yapıldı ve Ferhat Yavaş ustalar balkan şampiyonu oldu Gençlerin takım olarak altın madalya aldığı yarışmalarda yıldız binicilerimiz de ilk iki derecenin sahibi oldu. Avrupa Yıldızlar Şampiyonası Yunanistan'da yapıldı ve Derin Demirsoy, Yusuf Huysal, Melanie Coşar ve Omer Ersin'den oluşan milli takımımız Avrupa Şampyionalarında şu ana kadar elde edilen en iyi dereceyi alarak takım halinde bronz madalyanın sahibi oldu. Genç kategori binicilerimizin ilk defa katıldığı Avrupa şampiyonası Çekoslovakya'da yapıldı. Türkiye'de FEI Coaching Sistem antrenör eğitimi yapılmaya başlandı.