• TBF DUYURU NO: 28 / 2017 HAKEM TALİMATI VE BİLGİLENDİRME | 17.02.2017

Değerli Hakemlerimiz,

Mevcut “Türkiye Binicilik Federasyonu Hakem Talimatı” görülen ihtiyaç üzerine yenilenmiş olup, ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Yapılan bu değişikliklerden en önemlilerinden birisi Madde 23/B’dir. Söz konusu maddede görüleceği gibi 1* ve 2* yarışma düzenleyen kulüpler yarışmanın hakemlerini ismen talep edecekler, MHK öncelikli olarak talep edilen hakemleri atayacaktır.

Bu durumun hakemlik müessesesi saygınlığını zedelememesi için, tüm hakemlerimizin Federasyonumuza bağlı oldukları hususunu ve bu sebeple kulüplerle olan ilişkilerinde gerekli objektiflik, eşit mesafe ve profesyonelliğe azami dikkat göstermeleri gerekliliğini hatırlatmak isteriz.

Federasyonumuz İstanbul il sınırları içinde merkeze uzak mesafede düzenlenen yarışmalarda (Maslak ve Kemerburgaz hariç) görevlendirilen hakemlerimize yardımcı olmak amacıyla Federasyon Binası önünden ya da Maslak civarından kalkacak bir servis tahsis edecektir. Bu servis ile ulaşım sorunu yaşayan hakemlerimizin yarışma alanına gidiş ve yarışma sonunda geri dönüşleri de sağlanmış olacaktır.

Ayrıca sizlerden gelen talepler de dikkate alınarak; Hakemlerimiz telefon ve/veya mesaj yoluyla görevlendirilip görevi kabul ettikleri onaylandığında, yarışma programı ile birlikte o yarışmada görevli tüm hakemlerin listesi de Federasyon sayfasında yayınlanacaktır.

Bunlara ek olarak, Federasyonumuz, az sayıda yarışma düzenlenen illerdeki hakemlerimizin de tecrübe kazanmaları ve kariyer gelişimine olanak sağlamak amacıyla, yazılı olarak talep etmeleri halinde, başka illerde kendilerine görev verebilecektir. Söz konusu talepte bulunan hakemler yol ve konaklama ücretlerini kendileri karşılayacak olup, sadece görev aldıkları yarışmada kategorilerine uygun ücreti alacaklardır.

Bu bilgiler ışığında yeni Hakem Talimatı’nı bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

MHK

HAKEM TALİMATI