• TBF DUYURU NO : 97/ 2017 2018 YILI PONY YARIŞMALARI BİLGİLENDİRME | 15.11.2017

Sayın Kulüp Başkanlıkları,

           
Federasyonumuz 2017 faaliyet takvimi içinde Pony engel atlama ve Equifun yarışmaları düzenleyerek çocuk yaşta at sevgisinin yayılması, sporun alt yapısını oluşturacak sporcu yetişmesi, sporun genç yaştan daha geniş tabana tanıtılarak daha ucuz maaliyetlerle yapılması amacı ile düzenlemeler ve teşvikler yapmış ve çeşitli illerde Pony yarışmaları düzenlemiştir. Bu sporcularımız okul eğitim dönemi içinde yarışmalara katılıp, yaz sezonunda yarışmaya katılma imkanı bulamamaktadırlar. Bu nedenle pony sporcularımızın yarışma sezonları Eylül ile Haziran ayı tarihleri arasındadır

Fransız Binicilik Federasyonu ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Pony Antrenörü yetiştirme kursları başlamış ve bu kurslar gelecek yıl da devam edecektir.

Çok sayıda katılımın olduğu, sporumuzun alt yapısını oluşturan PII ve PIII  kategorisi sporcularımızın daha doğru yönlenmesi, ailelerin bilinçlenmesi ve binicilik sporu hakkında doğru bilgi sahibi olmaları amacı ile 2018 yılı faaliyet sezonu içinde kulüplerimizin kış sezonunda düzenleyecekleri yarışmalarda PII ve PIII kategorisi sporcular için programlarına yarışma koymaları gerekliliği vardır.

Kulüplerimizin yarışma programlarını hazırlarken gerekli hassasiyeti göstermelerini ve bu şekilde federasyonumuza onaya göndermelerini rica ederiz.

Saygılarımızla

Türkiye Binicilik Federasyonu