• TBF DUYURU NO: 21/2018 GENÇ ATLAR EKİPMAN BİLGİLENDİRME | 08.02.2018

Sayın Kulüp Başkanlıkları
Sayın Antrenörler
Sayın Sporcular

Sezonun ilk yarışmalarında bazı sporcu ve antrenörlerimizin aşağıda ayrıntılarını verdiğimiz konuda yeterli bilgileri bulunmadığı anlaşılmıştır.

1 Ocak 2018 tarihi itibariyle ulusal Engel Atlama Yarışmalarına katılan Genç Atlar 5/6/7/8/ yaşlı atlar için tüm arka ayak korumalarının iç uzunluğunun maksimum 16 cm ve dış genişliğinin minimum 5 cm olması üzerine bir karar alınmıştır. Ayrıca Genç Atlara takılan arka getrlerle ilgili aşağıdaki kurallara uyulmalıdır:

Korumanın iç kısmı yumuşak olmalıdır. Yani, yüzey düzgün olmalı ve getrin içerisinde basınç noktaları bulunmamalıdır; koyun postundan astaralara izin verilir. Sadece esnek olmayan Velcro tipi bağlantılara izin verilir, kanca, toka, klips veya başka bağlantı yöntemleri kullanılamaz. Korumanın yuvarlak sert kısmı atın arka bileğinin içinin etrafına yerleştirilmelidir; yumuşak ve açıkça sadece koruma amaçlı olması kaydıyla koruyucu bir kanatçık haricinde, getre başka bir koruyucu malzeme eklenemez veya içerisine yerleştirilemez. Uygun şekilde ayarlanmaları ve atın bacaklarındaki ekipmanın tek ayakta toplam ağırlığının 500 gramı aşmaması kaydıyla, koruma amaçlı bilek halkaları kullanılabilir.

Türkiye Binicilik Federasyonu olarak yukarıda açıklanan hususlara özen gösterilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla

TBF