• TBF DUYURU NO: 63 / 2018 TÜM KULÜPLER, BİNİCİLİK TESİSLERİ VE ÇİFTLİKLERİN UYMASI GEREKEN HUSUSLAR / KARANTİNA UYGULAMALARI HAKKINDA BİLGİ | 27.07.2018

Sayın Kulüp Başkanlıkları,

Sayın Sporcu ve At Sahipleri,

Bilindiği üzere 2017 yılı sonunda İstanbul Heybeliada’da görülen ruam vakası nedeniyle Avrupa Birliği ülkemizden yurt dışına at çıkış yasağı uygulamıştır.

Bakanlık olumlu çalışmalarının ayrıntılı raporlanması ve Uluslararası Binicilik Federasyonu’nun (FEI) girişimleri sayesinde bu uygulamanın 2018 Ekim ayı içerisinde sonlandırılması olasılığı doğmuştur. Bu amaçla AB yetkililerinin ülkemize gelerek bir takım gözlemler ve denetimler yapabileceği, alınan tedbirlerin sürekliliğinin sağlanması ve talep halinde sunulabilmesi gerekecektir.

Bu nedenle ekli dosyada yazılı uygulamaların tüm kulüp, çiftlik vs tarafından başlatılması, gerekli bilgilerin yazılı olarak takip edilmesi ve saklanması zorunludur. Ayrıca TBF Veteriner Talimatı bazı uygulamalar hakkında yol gösterici ve bağlayıcıdır. Konu tarafımızdan da takip edilecek olup, yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere çeşitli yaptırımlar uygulanacaktır.

Bilgilerinize

TBF

TÜM KULÜPLER, BİNİCİLİK TESİSLERİ VE ÇİFTLİKLERİN UYMASI GEREKEN HUSUSLAR - KARANTİNA UYGULAMALARI HAKKINDA BİLGİ