• TBF DUYURU NO : 30 / 2020 CORONAVİRÜS BİLGİLENDİRME -2 | 18.03.2020

Binicilik Camiamızın Değerli Üyeleri,

Bizler için; Atlarımızın, Sporcularımızın ve camiamızın tüm paydaşlarının sağlıkları birinci derecede önemlidir.

Coronavirüs vakaları Dünyada “Pandemi” olarak kabul edilmiş son derece çabuk yayılan ve belirli oranda bir kesimi çok tehlikeli etkileyebilen ve hatta ölümcül etkileri olan bir salgındır.. Bu bağlamda her türlü sosyalleşme ortamını ve bulaşma tehlikesini azaltmak, ortadan kaldırmak üzere Spor Kulüp Lokallerimiz, Sağlık Bakanlığımızın aldığı önlemler doğrultusunda kapatılmış ve planlanmış yarışmalar ileride belirlenecek tarihlere ertelenmiştir..

Ancak bizler gibi bir canlı olan ve bu virüsten herhangi bir şekilde etkilenmeyen Spor partnerlerimiz atlarımızın, sahipleri, binicileri ve/veya seyisleri tarafından  yemlerinin sularının verilmesi, günlük yürüyüş ve hafif çalışma ortamına çıkmaları elzemdir. Bu doğrultuda atları ile ilgilenecek kişilerin pandemik durum için alınan ve duyurulan önlemlere maksimum özen göstererek atlarının temel bakım ve ihtiyaçlarını gidermede duyarlı olmalarını ve hiçbir şey yokmuş gibi atlarını çalıştırmak yerine mevcut kondisyonlarını koruyacak asgari seviyede çalıştırmaları, yem su ve bakımlarını yapmalarını ve bu dönemi mümkün olduğunca hasarsız atlatmayı temenni etmekteyiz.. Bizlerin TBF olarak görüşü bu doğrultudadır.. İleride olası bir sokağa çıkma yasağı süresinde de bu hizmetlerin yürütülmesi için gerekli izinlerin alınabilmesi için girişimlerimiz olacağının bilinmesini arzu etmekteyiz.

Federe kulüplerimiz Türkiye’nin birçok şehrinde yer almakta ve bir kısmının açık ve kapalı manejleri bulunmaktadır.. Kulüp Lokalleri ve servisleri kesinlikle kapalı olacaktır ancak açık ve kapalı manejlerde atlarını yedekte veya binerek dolaştıracak olanlar için Kulüp Başkanlıklarının inisiyatifinde uygun görülen sahalar veya bölgeler kullanılabilir. Atlarımız hapis kalmamalıdır. Bu Coronavirüs mücadelesinde hassasiyetiniz duyarlılığınız ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

TBF