• TBF DUYURU NO : 48 / 2022 2022 YILI ATLI DAYANIKLILIK MİLLİ TAKIMI SEÇME ESASLARI | 13.05.2022
  1. Milli takım seçmelerinde atın ve binicinin iki tane FEI 3*, FEI 2* veya FEI 1* yarışmalarına katılmış ve sağlıklı bitirmiş olmalıdır.
  2. Binicilerin katılacağı iki adet FEI 3*, FEI 2* veya FEI 1* yarışmalarında en az bir yarışmayı atıyla birlikte tamamlamalıdır.
  3. Öncelikle FEI 3*, FEI 2* veya FEI 1* yarışmalarına katılan at ve binici ikilisinden en yüksek km. müsabakayı sağlıklı bir şekilde tamamlayan at ve biniciler öncelikli olarak 3*, 2* ve 1* olarak kategorilerine göre sıralanacaktır.
  4. FEI 3*, FEI 2* veya FEI 1* yarışmalarını tamamlayan atların müsabaka değerlendirmelerinde; at ve biniciler koştukları kategorilere göre sıralama yapılacağından turlar arasında bitiş çizgisinden itibaren geçen zaman sürelerinin ortalaması ile veteriner kontrolüne giriş zamanı süresinin ortalaması en düşük olan ve ortalama hızı en yüksek olan at milli takım seçme sıralamasında öncelikli sırada olacaktır. Bu zaman ve hız ortalamaları eşit olması halinde atların nabız ortalamalarına bakılacaktır.
  5. Milli takıma aday at ve binicilerinin seçim sonuçları, 22-24 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan FEI 2*, FEI 1* yarışma sonrası ilan edilecektir.
  6. Milli takım seçmelerinde at ve binici ikilisinin her hangi bir yarışmada elenme durumlarında atın sağlığı hususunda; düzensiz yürüyüş ve metabolik sebeplerinden dolayı atın elenme sayısına bakılarak, hiç sağlık problemi yaşamayan veya en az yaşayan at ve binici ikilisi tercih sırasında öncelik kazanır.
  7. Milli takıma en düşük zaman ve en yüksek hız ortalamasına sahip at ve binici ikilisinden ilk beş at ve binici milli takıma seçilecek olup 3 at ve binici ferdi olarak planlanmaktadır.
  8. Milli takıma seçilen at ve biniciler yarışmadan on beş gün önce kampa çağrılacaktır.