• TÜRKİYEDE İLK KEZ FEI 3*140 KM TARİHİ YARIMADA'DA KOŞULDU… | 11.05.2023

TÜRKİYEDE İLK KEZ FEI 3*140 KM TARİHİ YARIMADA'DA KOŞULDU…

06-07 Mayıs 2023 tarihinde Çanakkale Eceabat Tulya Kurtulan Atlı Spor Kulübü tesislerinde düzenlenen Uluslararası Atlı Dayanıklılık yarışmaları sona erdi.

Ülkemizde ilk defa koşulan, 3* 140 KM kategorisini Haluk Yüksel - Çelikyele ile birinci, İsmail Eray Çokal - Berktin ile ikinci olarak yaklaşık 14 saatlik bir sürede başarıyla tamamlandı.

Türk sporcularla beraber Macaristan ve Ürdün'den sporcuların da katılım gösterdiği yarışmalarda 1 *100 km'de, Ümit Tekcan - Cabircan ile birinci, İsmailcan Çetinkaya - Ada ile ikinci ve Cem Çapur - Palermo ile üçüncü olarak tamamladı.

2 *120 km'de Ömer Faruk Pehlivan - Rasha By Nurachi ile birinci,Hikmet Burhan Kaya - Kayrabey ile ikinci ve Jülide Gültekin - Asiartun ile üçüncü

Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında ülkemizi temsil etmeyi hedefleyen sporcularımız yıllar süren çalışmalarının karşılığını almaya bir adım daha yaklaştılar.
120 km'lik parkuru Maçakızı isimli atıyla başarıyla tamamlayan 17 yaşındaki genç sporcumuz Kayra Aranmış, 02 Eylül 2023 tarihinde Fransa'da koşulacak olan Genç Biniciler Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Organizasyonda desteklerini esirgemeyen başta Çanakkale Valiliğimiz olmak üzere Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşları,hakem, veteriner ve nalbantımızın görev aldığı bu büyük organizasyonda sporcuların antrenörlerini,yer ekiplerini sporcu ve atlarımızı tebrik eder,emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

 

CEI2*

 

CEI1*